Уточняющий вопрос к вопросу от расчете ГИ и ИГН.

Question
I understand that laboratory test is needed to define GI of a product. Nevertheless, isn’t it so that food with low GI lowers GI and glycemic load of entire meal? For example, dark chocolate with more than 70% cacao have GI of 25, even though it contains sugar with GI 70. Do you say that it doesn’t matter what is the share of a product with high/medium GI in the meal, the entire meal will have GI of this product with high/medium GI?

Answer
Yes the resulting GI of the meal is the combination of high and low GI food eaten during it.


Вопрос
Я понимаю, что ГИ определяется в лаборатории. Тем не менее, продукты с низким ГИ понижают ГН всего блюда, не так ли? Например, темный шоколад с содержанием какао более 70% имеет ГИ 25, несмотря на то, что там содержится сахар с ГИ 70. Вы что хотите сказать, что вне зависимости от доли содержания продукта с высоким/средним ГИ в блюде, общий ГИ блюда будет такой как и у продукта с высоким/средним ГИ?

Ответ
Да, общий ГИ блюда - это комбинация высокого и среднего ГИ продуктов съедаемого блюда.